Beter worden op gitaar? Leer deze oefening!

Wil je beter worden op gitaar maar heb je daar moeite mee? Het goed neerzetten van je vingers of het vinden van de goede snaren met je plectrum kan best lastig zijn. Ik heb een techniekoefening voor je die je gaat helpen om beter te worden op gitaar.

Gitaar spelen is niet makkelijk. Je zult snel merken dat het lastig is om je vingers goed neer te zetten of ze ver genoeg uit elkaar te krijgen. Daarnaast kan lastig zijn om met je rechterhand de goede snaren te vinden en een goede coördinatie te hebben tussen je linker- en rechterhand. Als je dit niet goed beheerst is het moeilijk om op een hoger niveau te komen.

Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen om dit te verbeteren. De oefening die je hier krijgt is heel effectief omdat je er verschillende technieken mee traint. Daarnaast is deze oefening heel universeel, het is zowel geschikt voor een beginner als een gevorderde gitarist.

Dit is wat je bereikt met deze oefening:

  • De spreiding tussen de vingers van je linkerhand verbeteren
  • Het goed neerzetten van de vingers op de hals
  • Het vinden van de snaren met je plectrum
  • Een betere neer-op techniek met je rechterhand
  • Blindelingse coördinatie tussen je linker- en rechterhand

Wil jij nu beter worden op gitaar? Let’s go!

Hoe je de oefening precies moet spelen leg ik je uit in een video. Zo kun je het duidelijk zien en meerdere keren terugkijken zodat je de oefening goed kunt doen. Voordat je de video bekijkt nog één tip. Doe deze oefening met een metronoom. Waarom? Dat leg ik je uit in de video. Hier kun je de Google-metronoom vinden: https://www.google.com/search?q=metronoom

Bekijk nu deze oefening en ga aan de slag